Lezingen in de Lochal

Lezingen in de Lochal

Marcel Horck, 19-9-2022

De komende herfst vertelt onze Stadsimker in de Lochal over zijn bijen.

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we met zijn allen ‘Gi-ga-groen’ te werk en besteden we bij de Bibliotheek LocHal extra veel aandacht aan de natuur om ons heen. Daarom staan we op 8, 12 en 15 oktober stil bij het belang van bijen voor onze natuur met workshops en lezingen door stadsimker Marcel Horck.

Op 8 en 15 oktober, van 14.00 tot 15.45 uur, vertelt de Tilburgse imker Marcel Horck aan kinderen (van 10-12 jaar) eerst iets over zijn eigen bijen. Waar ze wonen, hoe ze leven…. en hoeveel aardbeien ze maken. En uiteraard kun je ook levende bijen (achter glas) zien en mag je hun honing proeven. Aansluitend kun je zelf je eigen insectenhotel bouwen om ook thuis mee te helpen de natuur in stand te houden.  

En voor kinderen en hun ouders die nog meer willen weten over bijen geeft Marcel Horck op 12 oktober een lezing bij de Bibliotheek LocHal van 19.30 tot 20.30 uur. Marcel verzorgt zo’n 100 bijenvolken in en rondom Tilburg. Deze bijen voor de bestuiving van onze aardbeien, appels en peren, bessen en bloemen. Maar … Hoe gaat dat nou eigenlijk? ‘Bijen verzorgen’? Hoe ziet het leven van een imker er uit? Daarover hoor je meer tijdens deze lezing.

Kijk voor meer informatie over dit programma (en hoe je hiervoor kunt aanmelden) op www.bibliotheekmb.nl/kinderboekenweek