Onze educatie - ook in Coronatijd


Onze imkerij leeft van de opbrengsten uit de bestuiving. Maar voor onze stadsimker is de educatie van minstens zo groot maatschappelijk belang. Hij kan u uren vertellen over 'de bloemetjes en de bijtjes' .... over  de natuur, en hoe wij daar mee om gaan.

Al een jaar of drie beschikt onze imkerij over een prachtig pand, bij de firma Elho aan de Atlas-straat in Tilburg (op het industrieterrein richting Dongen, bij de Coca Cola en de Tesla). Daar kun je veilig van achter glas naar de bijtjes kijken. En je weet zeker dat je niet gestoken kunt worden.


Voor jong en oud


Op het Elho Bijenhuis ontvangen wij graag onze gasten .... groot ... maar vooral ook klein:

- Diegenen die zelf ook imker willen worden komen er elke met regelmaat 'op les'. Zij krijgen aan het eind hun diploma.

- Schoolkinderen komen er voor een uur, en horen dan 'hoe het met de bijen gaat' of ....

- Iedereen is er welkom .... Om te horen hoe de imker omgaat met het laatste stukje ongerepte natuur; zijn bijen.


Coronatijd


Omdat wijzelf verwachten dat het nog wel even duurt voordat we weer enigszins hersteld zijn van het Coronavirus bieden we vanaf 1 januari 2021 alle programma's (ook) digitaal aan.  Dat betekent:

- Dat we gaan proberen om een hele imkercursus digitaal aan te bieden. Van 'het eerste contact met de bijen in het voorjaar' tot 'de laatste handeling in de winter daarna'. Eerlijk gezegd vinden we het zelf best spannend hoor ....

- Verder ontwikkelen we ook een pakket voor de laatste klassen basisschool & brugklas. Dit pakket zal in ieder geval worden aangeboden aan de scholen die meedoen aan de WillemII-foodtour, maar staat ook voor andere scholen open.