Digitale bijenkasten (1)

Digitale bijenkasten (1)

Marcel, 9-2-2022

Onze imkerij is een van de initiatief-nemers van de Beep-app. Met deze gratis app kunnen wij onze bijenvolken -sinds enige jaren- monitoren. In eerste instantie is het een bijenkasten-volg-systeem. Je kunt in één opslag zien waar je bijenkast staat, hoe groot de kast/ het volk is, etc.

Vanaf het allereerste begin hebben ‘de mannen van Beep’ ook een digitaal volg-systeem ontwikkeld. Dat wil zeggen dat we sommige bijenvolken ook live …. on-line kunnen volgen. De Beep-base leest geheel automatisch allerhand weer-gegevens uit, en vertelt ons tevens over het gewicht van de bijenkast. Een geoefend imker kan dus thuis uitlezen of de geselecteerde volken groeien of juist krimpen, of ze honing halen, etc.

Onze stadsimkerij BeeZzzz heeft meerdere digitale bijenkasten op verschillende plekken in Tilburg staan, en is bezig een soort vergelijkings-traject op te zetten. In 2022 zullen er digitaal uitgerustte bijenvolken staan bij de firma Elho / basisschool de Borne, bij Amarant / 2college-Cobbenhagenlyceum, Bij de firma Gruun (Buurtmoestuin Korvel) en op Landgoed de Hoevens (Alphen). In de komende weken worden alle digitale systemen van nieuwe batterijtjes voorzien en opnieuw opgestart.

Via deze site houden wij u graag op de hoogte van de digitale ontwikkelingen in de wereld van de bijen