Bomen voor Wijkevoort

Bomen voor Wijkevoort

Marcel Horck, 16-10-2022

We gaan bomen planten in Tilburg #Wijkevoort.

Elke dag 1 boom

Totdat de Raad van State ons definitief toestemming geeft

Lange tijd stonden we voor het stadhuis, om ons uit te spreken TEGEN DE industrie-DOZEN op #Wijkevoort, in Tilburg. We waren en zijn tegen ‘nog een industrie-terrein’ …. of je het nou ‘de oude logistiek’ noemt of ‘de nieuwe campus’.

Vanaf vandaag (16 oktober 2022) willen we onze actie positiever insteken. Want waarom zouden we niet vast beginnen met het vergroenen van #Wijkevoort ? We raakten geinspireerd door de mensen in andere delen van de wereld, die gewoon beginnen met het planten van bomen. Ook in Tilburg gaan we nu een tijdlang mee helpen met het zetten van bomen, om daarmee de aarde te vergroenen en op die manier af te koelen ? Tenslotte delen we dezelfde droom; zowel daar (ver weg) als ook hier (heel dichtbij) willen we een bijdrage leveren aan de redding van ons klimaat.

Ook hier in Tilburg willen we GRAAG HELPEN OM DE AARDE TE VERGROENEN. Vandaag besluiten we om DE EERSTE BOOM te planten, tegen de waanzin van nog een nieuw industrie-terrein. En morgen zetten we nog een boompje op. En overmorgen nummer drie. We hebben ons voorgenomen om door te gaan, tot aan de dag waarop de Raad van State zich uitspreekt. Vermoedelijk ergens volgend voorjaar.

Oh ja …. lieve gemeente Tilburg; We vragen u dringend om onze (wens voor veel meer) bomen te respecteren. We gaan er van uit dat dit het begin is van een nog groener #Wijkevoort. (Maar … Mocht het -onverhoopt- nodig zijn dan halen we op de dag na de uitspraak al onze bomen weer weg, om ze ergens anders te planten. Geen probleem …. Beloofd is beloofd)

Vanochtend (16 oktober) hebben we een zogeheten HONINGBOOM (Sophora Japonica) geplant. Deze boom bloeit in de herfst. Een prachtige voedselbron voor onze bijen.