Bijen-educatie op school

  1. llus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut In de afgelopen jaren

In de afgelopen jaren deden we -vanuit onze Stadsimkerij Beezzzz- heel veel aan educatie. Samen met meerdere scholen ontwikkelden we vele lesprogramma's rondom de bijen en de bescherming van onze natuur.

Op dit moment liggen er twee corona-proof programma's voor u klaar. Beiden zijn met name geschikt voor de laatste klassen van de lagere school, en de brugklas middelbare school.


1. In het kader van het deRABObank/WillemII-Foodtour(link)heeft onze Tilburgse Stadsimkerij een lesprogramma geschreven rondom streekproducten (les 4). Daarin uiteraard ook speciale aandacht voor de imker en zijn bijen. Dit lesprogramma omvat 1 a 2 lesuren en is te bestellen voor € 75


2. In de afgelopen jaren ontwikkelde onze imkerij -samen met 'Bureau Pasta' en de 'Stichting het Groene Woud'- het lesprogramma 'Samenwijs'. In een 8-tal lessen wordt aan de leerlingen gevraagd mee te denken over een oplossing voor het 'bijen-probleem'. 'Hoe kunnen we meer bloem-rijke plekken voor de bijen maken', in onze eigen omgeving.' De bedoeling is dat de leerlingen hun uiteindelijke plannen in een pitch aan de imker laten zien. Indien mogelijk (Corona) gebeurt dat 'live'.

Dit lesprogramma omvat minstens 8 lesuren en is te bestellen voor € 250


3. Drie jaar op rij organiseerden we een heuse kinderimkercursus voor 8 kinderen van basisschool 'de Borne', Tilburg.

Vanwege Corona kon de 4e keer -afgelopen jaar- geen doorgang vinden. We beraden ons nu met de school op het komend seizoen.


4. Het moge voor zich spreken dat onze stadsimker graag met uw school in gesprek wil gaan over de wensen van uw school met betrekking tot educatie over bijen en natuur. Stuur ons gerust een mailtje