Zwermen voorkomen – Koninginnen zoeken

Elke imker zal natuurlijk proberen te voorkomen dat zijn volken gaan zwermen. Ten eerste om paniek in de buurt te voorkomen. Maar zeer zeker ook omdat je nou eenmaal vooraf niet kunt zeggen in welke boom ie zal gaan hangen. Als ie toevallig het hoekje om vliegt, ben je je bijenvolk kwijt.
Als je nou zelf de koningin eruit haalt, en in een ander kastje doet ….. Dan denken de bijen dat ie inmiddels gevlogen is ….. En beginnen ze nog diezelfde dag met het voeren van nieuwe koninginnen. Exact dertien dagen later zijn de eerste koninginnen te verwachten…..
In de afgelopen dagen heb ik in al mijn kasten de koninginnen gezocht. In een aantal van mijn kasten zaten koninginnen, die niet gemerkt waren. ….. Dat overkomt me dus nooit meer. Om tussen 50.000 bijen die ene koningin te vinden, die net een beetje groter is…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *